DTU æresalumne 2021: Fei Chen

Fei Chen
Foto: Bjørg de Meza

Uddannelse fra DTU: Ph.d. (1991)

Job: Group Senior Vice President, Topsoe A/S

Begrundelse for udnævnelsen:

Fei Chen har efter færdiggørelse af sin ph.d. på DTU udfoldet sin karriere som topleder på øverste niveau i højteknologiske virksomheder (Coloplast, Chr. Hansen, Foss, Grundfos, Novozymes) i årtier, og Fei har arbejdet på tværs af mange innovationssystemer og virksomheder i Danmark. Fei har desuden som bestyrelsesmedlem i SMV’er, startups, C25 og offentlige institutioner arbejdet dedikeret for at sikre innovation af bæredygtig energi.

Ud over en imponerende erhvervskarriere har Fei gennem mange år støttet livslang læring som en loyal partner på DTU og bidrager til at efteruddanne og udvikle topledere som executive lecturer på DTU’s bestyrelsesuddannelse, DTU’s Corporate Entrepreneurial Leadership-uddannelse (CEL), i Skylab og som rådgiver for topledelsen på DTU.

Fei er et sandt forbillede for både unge og erfarne karrierespringere. Fei har som barn af kulturrevolutionens Kina, arbejdet sig frem med en benhård indsats. Rejsen førte Fei til Danmark, og det er vi inderligt taknemmelige for.

Som leder og bestyrelsesmedlem går hun tæt på, er tydelig, udfordrer, og flytter folk. Derved skaber Fei tætte, tillidsfulde og dybe relationer. På alle fronter lægger Fei alle kræfter i og er altid hjælpsom og indsigtsfuld, når det kommer til at facilitere viden og resultater, hvad angår teknologi, forretning, kultur og forandring. Fei arbejder nærværende i et team, og hendes grundfæstede robusthed bliver en støtte også for uerfarne ledere. Fei er aldrig bange for at bruge sine kompetencer; som leder, som forsker og som menneske. Det er unikt og vidner alt sammen om en dyb professionel indsigt, robusthed og integritet.

Fei er ganske enkelt en ægte rollemodel, for Fei arbejder med den dybeste respekt og integritet og gør sine samarbejdspartnere stærkere, og gennem stor passion og dedikation udvikler Fei bæredygtig forretning og teknologi til og for mennesker.

Udtalelse fra Fei Chen:

"Jeg er ydmyg og stolt over at blive tildelt denne prestigefyldte titel. Jeg tabte mit hjerte til DTU, da jeg studerede her og har altid forsøgt at give tilbage. Mange store ingeniører og forskere har modtaget æren før mig, og jeg er stolt over at være blandt dem. Jeg vil gerne takke DTU for den fortsatte tillid og anerkendelse."